سامانه مودیان مالیاتی چیست؟
- سامانه مودیان چیست؟
- چرا باید در سامانه مودیان مالیاتی ثبت نام کنیم؟
- چه کسانی باید در سامانه مودیان ثبت نام نمایند؟
- مراحل ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی
- نحوه ورود به سامانه مودیان
- نحوه ایجاد کارپوشه در سامانه مودیان
- دریافت گواهی امضای الکترونیکی CSR
- دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی
- ارسال فاکتور به سامانه مودیان
- سوالات متداول سامانه مؤدیان
سامانه مودیان چیست؟
سامانه مودیان مالیاتی، سامانه ای است که توسط سازمان امور مالیاتی کشور طراحی و در دسترس افراد حقیقی و حقوقی قرار داده شده است تا تمامی امور مالیاتی بین مودیان و سازمان مالیاتی از طریق این سایت انجام شود. این سامانه که با آدرس https://my.tax.gov.ir در دسترس است، یکی از مهم ترین اقدامات سازمان امور مالیاتی در راستای ایجاد فضای اقتصادی شفاف می باشد. کلیه صاحبان مشاغل و اشخاص حقوقی، ملزم به ثبت نام در این سامانه بوده و می بایست اطلاعات مربوط به خرید و فروش های خود را در آن ثبت نمایند.
سامانه مودیان مالیاتی ابزاری هوشمند برای محاسبه مالیات می باشد که باعث ایجاد شفافیت در اقتصاد کشور و ریشه کن شدن فعالیت های پنهان اقتصادی می شود. این سامانه بر اساس داده های دریافتی از مودیان و همچنین داده های قابل اعتماد دیگر، مالیات را به صورت کاملا سیستمی محاسبه کرده و در نتیجه باعث رضایت مودیان مالیاتی می شود. با استفاده از این سامانه اطلاعات به صورت دقیق و بدون خطا ثبت می شود و باعث کاهش خطاهای انسانی شده و افزایش دقت در محاسبات مالیاتی می شود. با احرای این سامانه محاسبه و وصول مالیات بر ارزش افزوده هم به صورت کاملا سیستمی انجام می شود.
این سامانه با ارائه اطلاعات شفاف، باعث افزایش اعتماد عمومی به سازمان مالیات شده و با جمع آوری اطلاعات و پردازش های دقیق به تصمیم های بهتر مسئولان در حوزه سیاستهای مالیاتی کمک می کند.
با پیاده سازی سامانه مودیان، عملکرد و کارایی بهبود، فرارهای مالیاتی،خطاها و هزینه ها کاهش و در نتیجه شفافیت، عدالت، اطمینان عمومی و رضایتمندی افزایش می یابد.
چرا باید در سامانه مودیان مالیاتی ثبت نام کنیم؟
سامانه مودیان مالیاتی یک سیستم نرم افزاری و هوشمند بوده و پیاده سازی و گسترش آن در سطح کشور باعث کاهش خطاهای انسانی و همچنین فرارهای مالیاتی می شود. علاوه بر آن این سامانه باعث افزایش دقت در محاسبه مالیات اشخاص و و درنتیجه عدالت در خصوص پرداخت مالیات رعایت خواهد شد. موضوعات مطرح شده در نهایت به سود تمامی افراد جامعه بوده و افزایش رضایت مندی را ایجاد می کند. لذا جهت بهره مندی از این مزایا و همچنین عدم جریمه مالیاتی مهم است که تمامی صاحبان مشاغل در این سامانه ثبت نام کنند.
چه کسانی باید در سامانه مودیان ثبت نام نمایند؟
سوال مهمی که مطرح است اینست که چه کسانی باید در این سامانه ثبت نام کنند. در جواب این سوال بر اساس قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان باید گفته شود : “کلیه صاحبان مشاغل (صنفی و غیرصنفی) و اشخاص حقوقی موضوع فصلهای چهارم و پنجم باب سوم قانون مالیات های مستقیم مصوب 3/12/1366 با اصلاحات و الحاقات بعدی آن، مشمول این قانون هستند”.
به عبارت دیگر :
- کلیه اشخاص حقیقی صاحبان مشاغل صنفی و غیرصنفی
- کلیه اشخاص حقوقی؛ اعم از شرکتهای تجاری و اشخاص حقوقی غیرتجاری
مراحل ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی
ثبت نام در سامانه مودیان بسیار آسان می باشد. مراحل ثبت نام عبارتند از:
- وارد آدرس https://my.tax.gov.ir شوید.
- انتخاب گزینه دریافت اطلاعات کاربری
- وارد کردن نوع شخص، شماره ملی، تاریخ تولد و شماره همراه
- دریافت اطلاعات ورود به سیستم
نحوه ورود به سامانه مودیان
جهت ورود به سامانه مودیان مراحل زیر را انجام دهید.
- وارد آدرس https://my.tax.gov.ir شوید.
- انتخاب گزینه ورود به درگاه ملی (البته این گزینه پیش فرض انتخاب شده است)
- وارد کردن کد ملی، رمز عبور و تصویر امنیتی
- کلیک بر روی گزینه ورود به درگاه ملی
نکته: جهت ورود به سامانه مودیان از دو گزینه پایین صفحه “ورود از طریق دولت من ویژه حقیقی” و “ورود از طریق دولت من ویژه حقوقی” نیز می توانید استفاده کنید.
نحوه ایجاد کارپوشه در سامانه مودیان
برای هر شخص حقیقی یا حقوقی که در سامانه مودیان ثبت نام کند، سیستم یک کارپوشه به وی اختصاص می دهد که می تواند از طریق وارد شدن به کار پوشه خود فاکتورهای خود را ارسال نماید یا لیست آنها را مشاهده کند.
جهت ورود به فضای کارپوشه فقط کافیست پس از ورود به سامانه مودیان، گزینه ورود به کارپوشه و سپس گزینه ورود به پرونده انتخاب شود بدین صورت وارد محیط کارپوشه و پرونده خود می شوید.
دریافت گواهی امضای الکترونیکی CSR
جهت ارسال صورت حساب الکترونیکی به سامانه مودیان، علاوه بر ثبت نام در این سامانه باید یک گواهی امضای الکترونیکی نیز دریافت کنید. در ادامه نحوه دریافت این گواهی برای اشخاص حقوقی و حقیقی را توضیح می دهیم.
مراحل دریافت گواهی امضای الکترونیکی CSR اشخاص حقوقی
جهت دریافت این گواهی باید سه فایل کلید خصوصی، کلید عمومی و csr را در اختیار داشته باشید. هر کدام از این فایل ها در بخشی از فرآیند ارسال صورت حساب نیاز می شود که در ادامه مطلب توضیح داده خواهد شد. شرکت پیشگامان سرویسی آنلاین ایجاد کرده است که به راحتی و بدون پیچیدگی، می توانید سه فایل مذکور را دریافت کنید.
- وارد آدرس https://csr.pishgamansoft.ir شوید
- اطلاعات موردنیاز فرم را طبق راهنمایی های موجود در آن تکمیل نمایید.
- بر روی گزینه “تولید کلیدهای عمومی، خصوصی و csr” کلیک نمایید
- سه کلید عمومی، خصوصی و csr تولید می شوند که می توانید آنها را کپی و یا دانلود نمایید
خروجی مراحل ذکر شده فوق سه کلید مذکور می باشد که باید آنها را در محلی امن نگهداری نمایید. حال جهت صدور گواهی امضای الکترونیکی مراحل زیر را انجام دهید:
- به سایت https://www.gica.ir مراجعه نمایید.
- در سامانه از طریق لینک «ثبتنام» که در بخش ثبت نام غیرحضوری مشاهده می گردد ثبت نام نمایید.
- از طریق کد ملی و کلمه عبور وارد سامانه شوید. (البته امکان ورود به سامانه از طریق گزینه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند نیز فراهم است)
- از طریق منوی سمت راست گزینه “ثبت درخواست گواهی الکترونیکی” و سپس گزینه “ثبت درخواست گواهی از طریق CSR” را انتخاب نمایید.
- در صفحه ظاهر شده گزینه های صحیح را انتخاب نموده و در بخش “محتوای درخواست گواهی (CSR)” کلید csr تولید شده در مرحله قبل را قرار دهید و بررسی درخواست را کلیک نمایید.
- بخش نتیجه بررسی CSR را مشاهده نموده و در صورتیکه خطایی وجود نداشت گزینه نمایش اطلاعات فرم را انتخاب نمایید.
- در فرم ظاهر شده اطلاعات موردنیاز و مدارک خواسته شده را قرار داده و فرم را ارسال نمایید.
- در نهایت کد رهگیری تولید شده را به نزدیکترین مرکز مشخص شده در منوی “لیست دفاتر ثبت نام” ارائه داده و گواهی خود را فعال نمایید.
- گواهی فعال شده را می توانید از طریق منوی “لیست درخواست های صدور گواهی” بخش “دانلود گواهی” دانلود نمایید.
مراحل ثبت درخواست و دریافت گواهی امضای الکترونیک برای اشخاص حقیقی
جهت دریافت این گواهی می توانید از طریق مرکز صدور گواهی الکترونیکی میانی خصوصی پارس ساین (هویتا) اقدام نمایید.
مراحل دریافت گواهی به صورت زیر می باشد:
- نرم افزار csr-generator-online-offices-setup-1.2.1-32 (مخصوص ویندوز 32 بیتی) یا نرم افزار csr-generator-online-offices-setup-1.2.1-64 (مخصوص ویندوز 64 بیتی) را دانلود نموده و بر روی ویندوز خود نصب نمایید.
- نرم افزار را اجرا نموده و گزینه دفتر طرف قرارداد نیستم را انتخاب نمایید.
- در مرحله بعد گزینه متقاضی جدید را کلیک نمایید.
- تمامی اطلاعات خواسته شده را به دقت وارد نمایید و در نهایت نیز عکس کارت ملی خود را با فرمت jpg آپلود کرده و بر روی دکمه “بعدی” کلیک کند.
- در مرحله بعد لینکی در صفحه نمایش داده می شود که با کلیک بر روی آن وارد صفحه بانک شده و هزینه مربوطه را پرداخت می کنید. اگر پرداخت با موفقیت انجام شود تصویر زیر را می بینید، سپس جهت ادامه فرآیند گزینه “بعدی” را کلیک نمایید.
- در این مرحله طبق دستورالعمل موجود، فرم مربوطه را چاپ کرده و امضا نموده و بارگذاری نمایید. گزینه “بعدی” را کلیک نمایید.
- با انجام صحیح مراحل بالا، فرآیند به اتمام می رسد و پیامکی برای شما ارسال شده و صفحه زیر نمایش داده می شود. گزینه “تمام” را انتخاب کنید.
- پس از تایید اطلاعات ارسالی شما، گواهی شما صادر شده و از طریق نرم افزار قابل مشاهده و دانلود خواهد بود. شما می توانید از طریق گزینه های “دریافت کلید خصوصی متقاضی” و “دریافت کلید عمومی متقاضی” و “دریافت گواهی متقاضی” فایلهای مربوطه را دریافت نمایید.
دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی
پس از طی کردن مراحل ذکر شده فوق و دریافت کلیدهای عمومی، خصوصی و csr وقت آن رسیده که شناسه یکتای حافظه مالیاتی را ایجاد نمایید. جهت دریافت این شناسه مراحل زیر را انجام دهید:
- وارد حساب کاربری خود در سامانه مودیان شده و از طریق منوی “ورود به کارپوشه” و سپس “ورود به پرونده” به فضای پرونده مالیاتی خود وارد شوید.
- از منوی سمت راست گزینه “عضویت” و سپس “شناسه های یکتا حافظه مالیاتی” را کلیک نمایید.
- در صفحه جاری گزینه “دریافت/فعال سازی شناسه یکتا حافظه مالیاتی” را کلیک کنید.
- در این مرحله اگر میخواهید مستقیم و بدون کمک شرکت های معتمد صورتحساب ها را ارسال نمایید گزینه “توسط مودی” را انتخاب کرده و گزینه “بعدی” را کلیک کنید.
- سپس کلید عمومی که در مراحل قبل دریافت کردید را در صفحه جاری بارگذاری کنید و گزینه “بعدی” را کلیک کنید.
- دراین مرحله آدرس پستی مربوط به خود را انتخاب و گزینه “بعدی” را کلیک کنید.
- در ابن مرحله می توانید یک یا چند ابزار پرداخت را به حافظه مالیاتی تخصیص دهید. (البته این مورد اختیاری است)
- صفحه بعدی اختیاری بوده و در نهایت پس از پایان مراحل فوق ، سامانه یک کد یکتای 6 رقمی به شما اختصاص می دهد که همان شناسه یکتای حافظه مالیاتی است که باید در تنظیمات نرم افزار وارد نمایید تا امکان ارسال صورت حساب فراهم شود.
ارسال فاکتور به سامانه مودیان
توضیحات
سوالات متداول
جهت ثبت نام و ورود به سامانه مودیان مالیاتی به آدرس https://my.tax.gov.ir مراجعه نمایید.
جهت دریافت سه کلید خصوصی، عمومی و csr به سرویس آنلاین تولید CSR شرکت پیشگامان به آدرس https://csr.pishgamansoft.ir مراجعه نمایید.
کلیه اشخاص حقیقی صاحبان مشاغل صنفی و غیرصنفی و کلیه اشخاص حقوقی اعم از شرکتهای تجاری و اشخاص حقوقی غیرتجاری
شناسه یکتای حافظه مالیاتی یک کد ۶ رقمی منحصربهفرد است که به هر حافظه مالیاتی اختصاص داده میشود که جهت ارسال صورت حساب به سامانه مودیان استفاده می شود.