6 نکته مهم در حسابداری رستوران
در صورتیکه قصد افتتاح یک رستوران را دارید و یا در حال مدیریت یک مجموعه رستورانی هستید حتما می دانید که داشتن یک سرآشپز خوب در فضای رستوران به تنهایی کافی نیست. یعنی علاوه بر داشتن غذای با کیفیت، باید نحوه فروش و بازاریابی، نحوه ارائه سرویس و نحوه حسابداری رستوران را بدانید تا بتوانید رستوران خود را مطرح کنید.
برای اینکه بتوانید مجموعه خود را به درستی مدیریت کنید حداقل باید کمی از اعداد و ارقام سر در بیاورید تا بدانید که از جهت مالی در چه شرایطی قرار دارید. امروزه یک رستوران دیگر فقط یک ارائه دهنده خدمات غذا نیست، بلکه یک تجارت است و مانند هر کسب و کاری، حسابداری در رستوران یک امر ضروری است. برای اینکه کار را برای شما راحتتر کنیم، در اینجا نکاتی در نحوه حسابداری رستوران ذکر می کنیم تا بتوانید امور مالی رستوران خود را بهتر مدیریت کنید و بدانید که حسابدار شما چه کاری انجام می دهد و چه کاری انجام نمی دهد.
اصول اولیه حسابداری را یاد بگیرید
برای اینکه بتوانید به حساب و کتاب های رستوران خود آگاه باشید، بهترین اقدام یادگیری اصول اولیه حسابداری است. واژگانی مانند بدهی، اعتبار، ترازنامه، جریان نقدی و … واژگان رایج در حوزه حسابداری هستند که شما به عنوان یک کارآفرین باید با آنها آشنا باشید. منظور این نیست که خودتان حسابدار شوید، بلکه فقط قوانین و اصطلاحات اولیه را بدانید تا بتوانید به طور کامل بفهمید که چه کاری انجام میدهید و حسابدار شما در طول این مدت چه کار میکرده است. اگر زبان آنها را درک کنید، می توانید بهتر با آنها کار کنید.
دقیق باشید
در امور مالی رستوران خود بسیار دقیق باشید و حتی رقم های پایین را که ممکن است کم به نظر برسد یادداشت کنید تا دقیقا بدانید سود یا هزینه شما چقدر است. در نظر نگرفتن همه چیز ممکن است تجزیه و تحلیل، حساب ها، تعداد درآمد یا هزینه و مالیات شما را به هم بزند. این موضوع را جدی بگیرید زیرا از طریق حساب و کتاب دقیق می توانید فرصتهای تجاری خوب را شناسایی کنید در حالی که دست کم گرفتن آنها میتواند شما را به سمت یک بحران مالی سوق دهد.
هزینه ها را در نظر داشته باشید
در مرحله بعد، برای محاسبه موفقیت آمیز امور مالی رستوران خود، باید بدانید که هزینه های شما چقدر است. این هزینهها شامل مواردی مانند اجاره، استهلاک تجهیزات، حقوق، قبض برق و آب و گاز، هزینه غذای دور ریخته شده و غیره می شوند. آگاهی دقیق از این هزینهها باعث میشود که حسابداری آنها برای شما آسانتر شده و در نهایت در بلندمدت آنها را کنترل کنید.
صورت سود و زیان داشته باشید
نکته بعدی برای حسابداری آسان رستوران، ایجاد صورت سود و زیان است. صورت سود و زیان سندی است هزینه ها و درآمد شما را در محدوده زمانی مشخص را ارائه می دهد. هر هزینه و درآمدی مانند هزینه های نیروی کار، صورتحساب ها، فروش و غیره را می توان از طریق ایجاد صورت حساب سود و زیان، ردیابی کرد. اگرچه توصیه میشود که صورتهای سود و زیان هفتگی را بسته به نوع رستوران، ایجاد کنید، میتوانید صورتهای سود و زیان سالانه یا ماهانه را نیز ایجاد کنید تا درک بهتری نسبت به تجارت خود پیدا کنید.
از یک نرم افزار جامع کمک بگیرید
استفاده از یک نرم افزار حسابداری رستوران جامع، عملکردهای مالی شما بهبود می بخشد. یک نرم افزار کاربردی مناسب با ارائه آمار و ارقام دقیق به صورت گزارش و نمودار دید بسیار مناسبی به شما داده و کمک می کند تا تصمیمات دقیق و مبتنی بر واقعیت را بگیرید.
مشاوره بگیرید
با مشورت با صاحبان کسب و کارها و آگاهی از اینکه آنها چگونه حسابهای خود را نگهداری میکنند، وضعیت مالی خود را بهبود دهید. این عمل به شما ایده میدهد که چگونه میتوانید حسابهای خود را بهتر مدیریت کنید. مشورت با دیگران و استفاده از تجربیات موفق و شکست های آنها، تصویر واضح تری از آینده را برای شما ترسیم می کند.